Zapadni indijski morski jezik: životinje Sjeverne Amerike

Fizički opis

Zapadnoindijski manat je velika vodena životinja koja u prosjeku dostiže otprilike 10 stopa i težine od 800 do 1.200 funti u odrasloj dobi. Prekrivene su čvrstom, naboranom, smeđom do sivom kožom, koja proklija vlakna za koje se smatra da daju manateeu način da otkriju promjene tlaka u vodi. Pokreti manateea vođeni su kratkim perajama i repom u obliku lopatica koji im pomaže da žive nomadskim načinom života koji može trajati i do pedeset godina. Vrlo velika količina biljaka koje konzumiraju uzrokuje ispuštanje plina iz gljive, što ih čini posebno plutajućim. Manatees su nježne, spore životinje, koje plivaju brzinom od 4 milje na sat. Oni provode većinu svog života, barem kada ne putuju nomadskom migracijom, jedu i odmaraju se u vodi ili na dnu rijeka i jezera, dolazeći na zrak u kratkim rafalima.

Dijeta

Manatee se može spustiti ispod vode do 12 minuta da bi se hranio biljkama. Jedeći 5 do 8 sati svaki dan, mogu konzumirati deset do petnaest posto svoje tjelesne težine dnevno koristeći svoje vrlo neobične zube, koji su jedan od najzanimljivijih njihovih evolucijskih značajki. Zapadno indijski manatee žvače s "marširajućim kutnjacima", koji se stalno mijenjaju. Novi zubi počinju u stražnjem dijelu usta i troše se dok marširaju naprijed, te na kraju ispadaju kada je drugi set spreman ugristi se u pješčane i žičaste biljke koje čine njihovu prehranu.

Stanište i domet

Za njihovu veličinu, oni su vrlo okretni i sposobni za obavljanje raznih zaigranih skokova i valjaka u vodi kada im njihovo raspoloženje to omogući. Zapadno indijski manatei putuju vrlo široko, a ponekad se nalaze od Kariba do Meksičkog zaljeva i atlantske obale Sjedinjenih Država, daleko na sjeveru od Virginije, i na jugu kao vode u sjeveroistočnoj i srednjoistočnoj Južnoj Americi., One se kreću s jednakom lakoćom i neočekivanom milošću za njihovu veličinu u slatkovodnom, bočkom i slanom okruženju. Putujući velikim udaljenostima između zimskih i ljetnih područja za hranjenje, okupljaju se u ušćima, uvalama i uvalama. Oni se nalaze u hladnom vremenu oko toplih izvora i oko elektrana koje ispuštaju toplu vodu.

Ponašanje

Manatees nema poznate neprijatelje u životinjskom carstvu. Hrabro stvorenje, čak i aligatori mogu ustupiti mjesto blagom gurkanju manatina. Manatei komuniciraju jedni s drugima emitirajući podvodne zvukove koji su zabilježeni kao serija cika, čime majka održava stalan kontakt sa svojim teladima. Lovi se u prošlosti zbog svoje masti koja se koristi u svjetiljkama i kostima zbog svojih navodnih medicinskih svrha, postali su visoko zaštićene vrste i navedeni su kao "ranjivi". Njihove niske reproduktivne stope, zatvaranje elektrana i gubici toplovodnih staništa dovode u opasnost manateese. Međutim, daleko najveća opasnost za opstanak su brza motorna čamca, koji svake godine udaraju i ubijaju mnoge članove vrste.

Reprodukcija

Ženski zapadni indijski morski zvijezda doseže spolnu zrelost sa 9 godina. Od tog vremena nadalje, ona može početi redovito biti okružena rojevima mužjaka i od njih uzeti partnere za uzgoj mnoštva. Njihovo razdoblje trudnoće je oko 13 mjeseci, a telad se rađa u bilo koje doba godine, u bilo kojem okruženju i, u prosjeku, jednom u dvije do pet godina po majci. Telad doje pod vodom oko tri minute od bradavice koja se nalazi iza majčine prednje noge. Nakon odvikavanja, nakon nekoliko tjedana će početi jesti biljke. Međutim, tek nakon dolaska novorođenog brata, tele će potpuno prestati ovisiti o svojoj majci.

Preporučeno

Najveći svjetski Airlines po floti veličine
2019
Najviše zgrade u Jersey Cityju, New Jersey
2019
Gdje je Afrička regija Sahel?
2019